webbplatsutveckling

De flesta klick görs på första sidan med resultat. Faktum är att 68 procent av klickarna går till de första fem resultaten, och bara 4 procent av klickningarna går till de fem senaste resultaten på en sida.

Om du gör matte, lämnar det bara 28 procent av klick kvar för att delas mellan andra och tredje sidor av sökresultat.

Kort sagt, det är extremt svårt att få trafik till din webbplats om den inte rankar högt i sökresultaten och att rangordna högt i sökresultaten, din webbplats måste följa webbdesign och utveckling bästa praxis.

4 riktlinjer för webbutveckling att följa
Om du är redo att börja utveckla, var noga med att följa dessa riktlinjer för att säkerställa din webbplatss framgång!

1. Gör alla dina sidor lyhörda
Att utveckla en lyhörd webbplats är vår första riktlinje eftersom det är så oerhört viktigt för din webbplats på många nivåer.

När användarna besöker en mottaglig webbplats betyder det att de kan använda vilken enhet som helst för att visa den, och den kommer att svara och presentera sidelement på samma sätt.

Om din webbplats t.ex. inte är mottaglig kan det hända att någon som använder en surfplattform eller en smartphone för att se den inte får hela bilden. Åtkomstknapparna kan bli avskurna, eller bilderna laddas inte korrekt, tillsammans med en rad andra potentiella problem.

2. Aktivera webbplatsanalys
Om du misslyckas med att analysera viktiga mätvärden på din webbplats vet du aldrig vilka delar av din webbplatsdrift som resultat och vilka delar som kan använda lite arbete. Som en del av din webbplats utveckling, se till att aktivera analys.

När du aktiverar analys på en sida, innehåller du helt enkelt en förutbestämd kod i HTML på sidan och väntar på att dina viktiga metriska data rullar in.

När din analyskod är inbäddad kan du logga in på din analytikplattform, till exempel Google Analytics, för att ställa in specifika konverteringsmål samt spåra trafik, avvisningsfrekvens och så mycket mer.

3. Implementera webbplatsens säkerhet
Webbsäkerhet är lika viktig som hemförsörjning. Du kan tänka på din webbplats som ditt företags virtuella hem, och det är oerhört viktigt att hålla det säkert. Detta gäller speciellt om webbplatsen du skapar accepterar känsliga klientdata som kreditkortsinformation, adresser och annan privat data.

Inte bara är webbplatsskydd en utmärkt funktion att ha på någon webbplats, när användare ser att du har säkerhetsåtgärder på plats, kommer de att vara mycket mer villiga att köpa via din webbplats.

Du bör alltid implementera ett SSL-certifikat på din webbplats så att offentliga servrar inte har tillgång till privat information och data.

4. Säkerställ snabb laddningstid

En annan riktlinje för webbutveckling som är viktig är att se till att din webbplats laddas snabbt. Det finns en mängd sidelement som kan bidra till långsam belastningstid. Här är några saker att se upp under utvecklingen:

Stora bilder: En av de största synderna på en sida som laddar långsamt är webbplatsbilder som är för stora. När du använder stora bilder av hög kvalitet på din webbplats utan att komprimera dem kan de orsaka att din webbplats körs långsamt. Innan du laddar upp bilder till din webbplats, vill du köra dem via ett komprimeringsverktyg, som Kraken, för att se till att de inte klämmer fast på din webbplats.

För många plugins: Plugins kan ge din webbplats de klockor och visselpipor du är ute efter, men det kommer till ett högt pris. Om du använder för många plugins på din webbplats kan det ta mycket lång tid att ladda. Om inte plugin är nödvändigt bör du överväga att ta bort det. Var noga med att kolla över din webbplats för plugins som du inte längre använder, eller de som är föråldrade.

Kontrollera din värd: Ditt värdkonto avser servern som din webbplats körs på. Om din webbplats fungerar på en delad server kan du se sakta belastningstider på grund av antalet webbplatser som också är värd för den specifika servern.

Behöver du hjälp med webbplatsutveckling?
Gillar du idén att utveckla din egen hemsida, men är inte säker på hur du hanterar alla saker vi har pratat om på den här sidan? Om du känner dig överväldigad kan SockIT.se hjälpa till.

Vi är en fullservice webbdesign, webbutveckling, SEO och digital annonsbyrå, vilket innebär att vi kan hjälpa till med allt från sökmotoroptimering till webbdesign och utveckling.

Vårt team med över 20 experter känner till vikten av saker som responsiv design, webbplatshastighet, webbplatsskydd och webbplatsanalys, och vi kommer säkert att implementera dem på din webbplats.

För att lära dig mer om våra webbutvecklingstjänster, var god kontakta oss på nätet. Vi kan inte vänta med att höra från dig!

sv_SESvenska
en_USEnglish fiSuomi arالعربية nn_NONorsk nynorsk da_DKDansk is_ISÍslenska sv_SESvenska