SEO för småföretag

SEO hjälper småföretagare att skapa snabba, robusta och användarvänliga webbplatser som rankas högre i sökmotorer, vilket i sin tur bidrar till att öka kvalificerade potentiella kunder till sina webbplatser och så småningom ökar konverteringskurserna.

SEO bidrar också till att skapa varumärkesmedvetenhet för ditt företag, eftersom sökmotorns användare är mer benägna att lita på en webbplats som finns på första sidan i sökmotorns resultatsidor (SERP) än varumärken som inte är.

Om du är en liten företagare bör du använda SEO för att bygga en stark närvaro på nätet och kringgå dina tävlingar för att få nya kunder till ditt företag och ta det till nästa nivå.

Här är topp 5 viktiga fördelar med SEO för småföretag:

1. Användarvänliga webbplatser
SEO hjälper småföretagare att skapa en snabbare, mjukare och användarvänligare webbplats. Även om de flesta fortfarande hänger sig till den gamla definitionen av SEO, tänker att det bara handlar om att optimera för sökmotorerna, men idag handlar SEO också om att förbättra användarupplevelsen också.

Välstrukturerade, rena och snygga webbplatser tvingar en avslappnad besökare att stanna längre, vilket minskar avvisningsfrekvensen och ökande sidvisningar. På samma sätt håller högt relevant innehåll (försäljningssidor och bloggartiklar) dig läsare glad eftersom de är mer benägna att lösa svara på sina frågor, lösa sina pressande problem och hjälper dem att hitta exakt vad de letar efter på din webbplats.

På sidan SEO, om det görs på rätt sätt, gör dina användare glada, vilket gör sökmotorerna glada, eftersom de älskar att servera högkvalitativ information till sina användare.

2. Ta in fler kunder
Låt oss möta det, en av de främsta orsakerna till att ha en webbplats är att sticka ut ur din tävling och öka din kundbas. Annars, varför investera 1000 pund (£) på marknadsföring, eller hur? Företag som har en SEO-optimerad webbplats ger fler kunder och växer dubbelt så snabbt som företag som inte har en.

SEO är förmodligen den mest effektiva och prisvärda marknadsstrategi som finns idag. Dessutom kommer det bara att ta med kunder som aktivt söker efter din produkt eller tjänst!

Om du är villig att tillbringa några timmar med tid, energi och lite pengar, kommer SEO att hjälpa till med att ”rikta” trafik till din webbplats och så småningom fler kunder till ditt företag än någon annan marknadsföringstaktik som du någonsin kommer att använda .

3. Bättre konverteringskurser
SEO-optimerade webbplatser laddas snabbare, är lätta att läsa och surfa och visas korrekt i nästan alla typer av enheter, inklusive mobil och surfplattor. Webbplatser som är lätta att läsa och navigera är mer benägna att ta tag i och hålla uppmärksamhet från dina läsare eller besökare – det vill säga att de är mer benägna att bli dina lojala kunder, abonnenter och återkommande besökare.

4. Bygg varumärkesmedvetenhet
En av fördelarna med att få högre ranking på SERP: erna är att skapa varumärkeskännedom. När dina webbplatser visas på första sidan av stora sökmotorer som Google, Yahoo och Bing, är dina potentiella kunder mer benägna att lita på ditt varumärke när de söker efter en viss term snarare än andra märken som inte har en stark web närvaro.

Det är därför som småföretag som vill bygga bättre varumärkeskännedom (antingen lokalt eller expanderande nationellt) måste investera i SEO och börja vinna topplista för KEY-termerna som är relaterade till deras verksamhet. Vi är inte på 90-talet längre; sökmotorer spelar nu en viktig roll för att göra eller bryta ditt varumärke.

5. Bypass-tävling
Låt oss ta ett exempel på två företag som är i samma bransch och säljer liknande produkter till liknande priser. En av dem har en optimerad webbplats medan den andra har en icke optimerad webbplats. Med tanke på allt är annat lika, vilket företag tror du kommer att locka fler kunder till sin webbplats från lokala sökningar? Vilket företag kommer sannolikt att växa snabbare och bli mer framgångsrikt?

Sökmotorer och SEO är mycket kraftfulla. Om dina konkurrenter gör SEO-marknadsföring, måste du helt enkelt fråga sig varför du inte har investerat i en sådan strategi än.

Kontakta SOCKIT.SE för att veta mer hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på sökmotorer.

sv_SESvenska
en_USEnglish fiSuomi arالعربية nn_NONorsk nynorsk da_DKDansk is_ISÍslenska sv_SESvenska